Panna cotta

pannacottaToetjes, ze worden aanbeden en toch naar het einde van het diner geschoven. Het is een kwestie van geduld voor een mooie beloning. Panna Cotta is een toetje die in mijn ogen ook als treat bij de koffie gegeten kan worden. Het hoeft echt niet altijd taart te zijn toch. Trust me, dit recept is een winner. Het is effortless, makkelijk en iedereen slaat ervan op hol als ze horen dat je het serveert.

Wat heb je nodig:
500 ml slagroom
vanille stokje
7 eetlepels kristalsuiker
geraspte citroenschil
2 blaadjes gelatine

Hoe ga je te werk?
Spoel zes glaasjes om met koud water. Week de gelatine blaadjes in een kom met koud water.

Schenk de room in een pan met dikke bodem. Voeg hier de suiker aan toe, een open gesneden vanille stokje en wat geraspte citroenschil.

Breng het roommengsel aan de kook. Laat het absoluut niet koken! Als het aan de kook komt draai je het gas lager en laat je het zo’n 30 minuten trekken.

Als de 30 minuten voorbij zijn, draai je het gas uit. Knijp de gelatine blaadjes uit en roer ze door het roommengsel. Als de gelatine goed is opgelost, schenk je de room in de glaasjes. Plaats de glaasjes in de koelkast en laat ze ongeveer 5 uur opstijven.

Serveer de panna cotta met iets zuurs als tegenhanger voor de hevige room en het zoetje. Frambozen en room is een gouden koppel. Serveer er bijvoorbeeld een limoen-frambozen coulis bij. En denk ook aan de crunch. Dit kan ook easy, men neme amaretti koekjes uit de Italian Deli, om toch in het Italiaanse sfeertje te blijven. Die koekjes kan je dan halen terwijl je panna cotta’s aan het opstijven zijn. Efficiente tijdsbesteding.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s