Manyee Shares: Social eating life

Je bent on a roll. Het ontbijt was een goede kick-off met overnight chia-oats om vervolgens rond koffietijd te pauzeren met een appeltje, een lichte lunch en je kijkt al uit naar je biefstuk met pompoen. On fire! At least, dat was de planning totdat er een collega met taart aan komt zetten. Waarom? En waarom slaan hier alle vezels in mijn lijf van op hol?! Ik moet me verzetten. Ik moet sterk zijn. Doorbijten. Denk aan de calorietjes. Denk aan alle oefeningen die ik moet uitvoeren om die zooi te verbranden. Denk aan het bord met gezonde 250 calorietjes wat vanavond op je wacht. Ga je deze hoeveelheid calorietjes dubbel eten, maar dan unhealthy?

Eten en snacken. De struggle is real. Van kleins af aan ben ik opgevoed met eten, veel eten. En bij ons staat eten synoniem voor gezelligheid. Die twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het zit zelfs helemaal verweven in mijn sociale leven. Bij iedere afspraak wordt er niet gekeken naar de datum of het tijdstip, maar naar de locatie en de menukaart.

Hoe gezond ik ook leef en wat ik ook promoot. Dit is en blijft een battle, zelfs voor mij. Maar hoe kunnen gewoontes die er zo ingehamerd zitten, aangepast worden op een healthy life?

Ik bedoel, ik houd ervan om een dansje te wagen in het weekend. Daar kan ik echt van genieten, in een mooi jurkje, met een drankje in de hand. Waar ik echt weer niet vrolijk van wordt, is de morning after. In de spiegel zie ik alleen maar een uitgedroogde huid van alle alcohol. En why? Alcohol en uitgaan moeten toch ook losgekoppeld kunnen worden van elkaar. Al is het alleen maar om net zo pretty de club te verlaten zoals je ook binnen gekomen bent. Dat mét een goed vocht gehalte omdat je alleen maar water hebt gedronken.

Dat klinkt als een goede mogelijkheid. Maar waarom lijken al die b-dayparties dan een groot struikelblok voor mijn healthy life? Alle taart, snoep en snacks. Ik wil het. Ik houd ervan. But then again, als ik alles afweeg, kom je na het schransen van al dat “lekkers” erachter dat je de hele week voor niets hebt getraind in de sportschool. Bij dit onderdeel kan ik dan weer niet zo drastisch omschakelen als bij het uitgaan. Maar er is wel een alternatief. Healthy cakes! Wees zo slim om aan te bieden om een healthy cake te bakken. Op die manier weet je zeker dat hij aanwezig is, wat er allemaal in zit en kan je met de rest gezellig mee eten. Sounds like a winner right?

Dit moet lukken, het zit hem allemaal in de controle. Maar wat nu als je een hapje buiten de deur gaat eten. Daar bepaal jij niet wat er wordt geserveerd. Paniek? Nee, no worries. Ga van tevoren op onderzoek uit. Bekijk via de website van het restaurant even de menukaart om te kijken of er iets gezonds op staat. If not, zorg er dan voor dat je de rest van je dag op deze maaltijd aanpast, zodat de balans wordt behouden. Want één maaltijd mag niet je hele healthy ritme verpesten. Er is na die maaltijd gewoon de ruimte en mogelijkheid om weer healthy verder te gaan.

Op deze manier kun jij er tijdens het socializen lekker op los bestellen zonder dat je je niet schuldig hoeft te voelen. En hetzelfde principe kun je aanhouden wanneer je een dagje op pad gaat. Wees voorbereid. Bij honger grijp je snel naar iets ongezonds. Puur uit gemak, luiheid. Neem gewoon altijd iets van eten mee in je tas. Of het nu een quinoa bar of stuk fruit is, het is altijd beter dan een candy bar. Op deze manier kom je niet in de verleiding om bij de eerste de beste koffietentje een calorierijke muffin te bestellen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEten is net zoals shoppen. Wees bewust van wat je eet. Denk eraan, do I really need this? Vaak is het antwoord, NO! Sta even stil bij je voeding voordat je toegeeft aan een guilty pleasure. Die heb je zeker niet dagelijks nodig. Elke keer dat ik weer iets ongezonds af sla, heb ik een geluksmomentje. Ik geef mezelf daar credits voor. En die credits, ja die bewaar ik dan weer voor mijn social date momentjes.

Love yourself. Love live! Happy healthy hugs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s