Kappers kriebels

Er is niets te klagen about my hair. Het is dik, lang, stug Aziatisch haar wat de laatste tijd als kool lijkt te groeien. Precies wat ik twee jaar geleden wenste, nadat ik de schaar er nonchalant en ietwat te vaak erin had laten zetten. Het maakte mij toen niet uit wat er mee zou gebeuren, op die van “hey het groeit wel weer aan“. Alleen duurde dat toen wat te lang, omdat ik mijn haar ook net zo vaak verfde als knipte. Weliswaar niet in alle kleuren van de regenboog, maar het kwam er wel dichtbij in de buurt.

At last liet ik mijn haar weer donker maken en op één lengte bij knippen. Dit was dé basis om het te laten groeien. Nu ben ik twee jaar verder, met lang haar tot over mijn schouderbladen. Dikker dan ooit. En ik heb geen idee wat ik ermee aan moet. De lange bob van Lauren Conrad ziet er zooo verleidelijk uit. Het valt vrolijk, casual yet chic en het ziet er een stuk minder zwaar uit dan mijn haar op het moment voelt. Want ja, dat is de downside van het lange haar. Het wordt te zwaar voor mijn wel geliefde knot bovenop mijn hoofd en hoge staarten.

Waar ik zelf dacht dat ik de oplossing had gevonden in vlechten, van cornrows tot dutch braids tot aan side wise vlechten onder mijn beanie, werd ik bestempeld als Hiyawatha. Yes, je leest het goed. Niet eens mijn idolized Pocahontas. Is dit dan tijd voor a change?

Tijd voor een impuslief besluit? Maak ik van mijn haar een fireball a la Nicole Polizzi, rood en lang golvend haar? Of ga ik voor de Kylie Jenner look, donker & kort?

Dit is most definitely de grootste struggle die elke lady heeft denk ik. Het lijkt voor de guys geen issue, je zet de schaar erin en klaar. Maar de after math. Oh boy, de after math. De eerste dag na je kappersbezoek zit je nog op een wolkje en vind je het kort wieken van je haar een fantastisch idee. En dan komt de klapper. Dezelfde klapper die ik altijd krijg wanneer ik tegen beter weten in niet wil luisteren naar mijn vriendinnen die me ervoor waarschuwden, en een pony á la Nicki Minaj laat knippen.

Wauw dilemma’s.. Laat ik deze maar gewoon uitzitten tot die manie weer voorbij is en ik over een maandje wakker wordt met mijn lange lokken rustend op mijn vers verschoonde kussensloop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s