Manyee Shares: Healthy pumpkin pie

De klok is verzet naar de wintertijd en Halloween staat voor de deur. Overal waar je gaat kom je pompoenen tegen, van griezelig uitgeholde pompoenen met kaarsjes in de vensterbanken tot aan de fles pompoenen in de supermarkt. Maar wat nu als dat je totaal niet aanspreekt? Is er iets anders wat je zo blij maakt als taart? En dat in dit seizoen waar de wind je om de oren blaast en je binnen op zoek gaat naar de gezelligheid. Daarbij heb je taart nodig. Home made, healthy. Raap jezelf op van de bank en ga de keuken in om mijn gezonde pumpkin pie te gaan maken.

IMG-20141026-WA0000Wat heb je nodig?

Voor de vulling
– 500gr gesneden pompoen
– 200ml amandel/soya/kokosmelk
– scheutje vanille extract
– 3 eetlepels honing
– 3 eieren
– kruiden (kaneel, nootmuskaat)

Voor de bodem
– 150 gr gemalen havermout
– 80 gr amandelmeel
– 2 eetlepels maizena
– 2 eetlepels honing
– 3 eetlepels kokosolie/boter

Voor de garnering
– raw cacoapoeder
– walnoten
– poedersuiker

Hoe ga je te werk?
We beginnen met de vulling omdat dit het meest tijdrovende stuk is. Snijd de pompoen in stukjes en doe deze samen met de melk, honing en het vanille extract in een pan. Breng dit op een laag vuur aan de kook totdat de pompoen helemaal gaar is. Haal de pan van het vuur en pureer vervolgens het pompoen-melk mengsel glad met de staafmixer. Voeg de kruiden toe naar eigen smaak en laat de puree verder afkoelen. (tip, maak de puree in de ochtend of nog beter de avond van tevoren)

Terwijl de puree afkoelt, begin je aan de bodem. Leg een ruim stuk huishoudfolie standby. Meng alle ingrediënten met de hand door elkaar. Als alles goed vermengd is, verpak je de deegbol in de huishoudfolie. Laat het vervolgens 15 minuten rusten in de koelkast..

Verwarm de oven ondertussen op 180•c.

Haal het deeg uit de koelkast en zet je taartvorm klaar. Druk het deeg met je handen plat in de vorm en prik vervolgens een paar gaatjes met je vork in de bodem. Bak de bodem voor 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Terwijl de bodem in de oven staat, ga je verder met de vulling. Klop de eieren los in een schaaltje en meng dit met de afgekoelde pompoenpuree.

Haal vervolgens de taartbodem uit de oven en verdeel de vulling eroverheen. Zorg dat je alles goed bedekt. Plaats nu de taart weer terug in de oven voor nog 30 minuten. Ik weet dat het een bewerkelijk recept is en het op dit moment wel een eeuwigheid lijkt te duren. Trust me, I’ve been there. Nog eventjes geduld en je zit straks met een overheerlijk kruidige taartpunt met een kopje thee onder een dekentje op de bank bij te komen van dit hele bak avontuur.

Zodra je kookwekker voor de laatste keer gaat, haal je de taart uit de oven. Laat het nog even afkoelen. Als de taart voor het grootste deel is afgekoeld, laat je hem verder koelen en opstijven in de koelkast.

IMG-20141026-WA0002Voor de creatieve doorzetter onder ons, is er ook nog de mogelijkheid om de taart wat te versieren met een garnering. Strooi er dan wat raw cacaopoeder, poedersuiker en walnoten overheen. Een leuke toevoeging aan de pompoensmaak en een extra kans om je creativiteit erop los te laten.

All I can say now is, enjoy! Geniet met dit recept van een gezonde herfst. Happy healthy hugs!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s