Wroclaw, overdekte markt

Samen met een gestilde trek, een tiental foto’s van het historische restaurant, verlaten we het restaurant met een enorme knoflookkegel. We worden er haast misselijk van en beginnen te dwalen door het park terug naar het Rynek. Met de zon op onze rug lopen we versufd wat rondjes tot we een groot industrieel pand in het vizier krijgen. Er staan allemaal reclame borden achter de ramen. Maar helaas hebben wij geen idee wat dit betekent, aangezien ons Poolse woordenschat niet verder reikt dan Vodka.

DSCN1542-001We steken de weg over en zwaaien een zware houten deur met een klein raampje open. Terwijl er 5 mensen langs ons heen haasten, komt er een klein dametje met een gigantisch boeket op ons aflopen. Ik houd de deur open voor het vrouwtje zodat ze er rustig doorheen kan lopen. Vervolgens legt ze haar bloemstuk neer en begint ze een hoop handgebaren te maken terwijl ze vlot in het Pools door ratelt. We gaan er maar vanuit dat ze ons bedankt en glimlachen lief haar kant uit.

Moving on voorbij de zware deur, blijken we op de overdekte markt in Wroclaw uitgekomen. Het doet me terugdenken aan een aflevering van Luke Nguyen in Vietnam. De markt daar was ook zo kleurrijk met een groot aanbod aan koopwaren.

DSCN1544-001De markt oogt knus terwijl het groot is opgezet. Van de slagershoek met ontlede kippen in de vitrines, kleurrijke groente- en fruitkramen, tot aan de bloemenafdeling met gigantische bloemstukken, tot de snoepkraam met honderd kleuren kauwgomballen, tot aan het gezelligste hoekje met bakbenodigdheden en kleine bakkerskraampjes. Alle koekjes waren stuk voor stuk schattig om te zien en voornamelijk gevuld met toffee, caramel, noten of room. Offcourse we had to try some en met name een typisch Pools koekje met maanzaad die gevuld is met bosbessen jam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s