Wroclaw, backwards love bridge

DSC_0605-001Toeristen als we zijn, hebben we voor de trip het internet hier en daar afgespeurd over weetjes over Wroclaw. Geen nuttige weetjes over de openingstijden of de taal, maar van die fun facts die je per toeval weer tevoren weet te toveren. Zo ook met alle bruggen. De 12 eilanden van de stad Wroclaw worden allemaal aan elkaar verbonden door bruggen. Over die bruggen hebben we het een en ander gelezen.

Zo ook dat je over een blauwe brug, locatie helaas niet onthouden, achterstevoren over de brug moet lopen om al het leed van je geliefde te laten helen. At least, dat is wat wij ervan gemaakt hebben op één van de blauwe bruggen in de stad. Waar we voor de zekerheid van beide kanten achterstevoren overheen zijn gelopen. I mean, just to be sure right?

De beste brug die wij voor het experiment hebben uitgekozen, is net zoals Pont des Arts in Parijs versierd met slotjes van geliefdes. Dit was voor ons de main reason om dit tot de “backwards love bridge” te bestempelen. Plus dat we al een aantal rode bruggen voorbij waren en het geduld om die ene brug te vinden aan het opraken was.

DSC_0608-001Terwijl we in onze achterstevoren pogingen een paar toeristen van het trottoir hebben geduwd, gaan we vervolgens met een hugh flashback naar Parijs op de knieën om de namen op te slotjes te lezen. Allemaal gelukkige stelletjes die vast en zeker ook gestruikeld zijn over dezelfde hoge stoepranden as we did.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s