Manyee Shares: Het Alfa Mannetje

De low-budget sportscholen schieten als paddenstoelen uit de grond. Via herhalende commercials tot aan posters in het bushokje proberen ze je over te halen om te gaan sporten. En eerlijk gezegd werd ik er ook enthousiast van. Tussen al mijn bootcamp trainingen in, is er ook nog wel tijd vrij te maken voor de sportschool.

Met een groot aanbod sportscholen in de omgeving, heb ik mij laten verleiden door een opgewekte commercial. Kom op, inschrijven bij dezelfde sportschool als mijn vriendinnen voor de splinternieuwe apparaten, virtuele groepslessen, ruime openingstijden die zelfs tot mid-night doorgaan. Ik zeg score!

Hoe enthousiast ik in het begin tekeer ga, kom ik er na bijna een jaar achter dat er aan dat goedkope abonnementje ook minpunten verbonden zijn. Tijdens het zogenoemde rush-hour zijn de apparaten druk bezet en ontstaan er heuse wachtrijen. In de tussentijd hoef je de tijd ook niet te doden door aan de fitness instructeur vragen te stellen, want hij is weinig tot niet aanwezig. Toch zijn er een aantal mannen aanwezig die maar al te graag de trainer rol willen vertolken. Je kent hem wel, het alfa mannetje.

Het alfa mannetje is te herkennen aan de low-cut tank tops, het gezelschap van een train maatje die meestal net een tikkeltje minder gespierd is dan hij zelf. Ze gaan flink tekeer bij de krachtapparaten, kletteren de gewichten na ieder setje naar beneden. Vervolgens gaan ze staan puffen voor de spiegel met de dumbells om even bij te komen van alle oerkreten die ze eerder geproduceerd hebben. Deze routine wordt afgesloten met een showtje voor de spiegel waarin de armpjes nauwkeurig worden nagekeken op enige toenemende spiermassa na die 40 minuten work-out.

Zo nu en dan maakt het alfa mannetje een uitstapje naar het cardio circuit, waar hij zich niet te veel voelt om zijn kennis te delen met het vrouwelijke sportschool publiek. Ik moet eerlijk toegeven dat de heren intimiderend kunnen overkomen. Zo tussen alle schreeuwende mannen die met gewichten staan te gooien ga je toch eerder twijfelen over je eigen prestaties. Doe ik het wel goed? Hangt er wel genoeg gewicht aan mijn stang? Moet ik dit laatste setje nu wel doen? Want ja, afgaan met een stel mannen die kritischer zijn dan de heren van Voetbal International op de uitkijk? Nope, dat liever niet.

IMG-20140930-WA0001Het is goed om te zien dat ik niet langer de enige vrouw in het bestempelde “mannen” hoekje ben. Kom op ladies, verken het krachthonk. Stap eens af van die cardio apparaten en begin met de krachtoefeningen. De combinatie van cardio en krachttraining levert verbazende resultaten op. Het is op den duur veel effectiever bij het afvallen en gezonder. Door de spiermassa die je aanmaakt voel je je vitaal en sterker. Daarnaast ziet je lichaam er beter geshaped uit en komt je lichaam in ieder kledingstuk wat je aantrekt mooier uit.

In the end hebben we allemaal toch hetzelfde doel? Je beter voelen door er beter uit te zien! Let’s get fit and healthy! Ladies, laten we ervoor gaan! We maken 2015 het jaar van de Alfa Vrouw. Let’s take over the gym!

Hoe ga jij dit aanpakken? Deel jouw plan in een reactie hieronder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s