Manyee Shares: Evaluate

OLYMPUS DIGITAL CAMERAZie je geen progress, wel beren op de weg en herken je je eigen spiegelbeeld niet meer? Zit jij met je handen in het haar over jouw healthy living? Hoe healthy is healthy nog als je doorslaat in wat je doet?

Je bent continue in je hoofd bezig met sporten en het tellen van alle calorietjes. Naast al je verplichtingen wil je het liefst zoveel mogelijk bezig zijn met sporten.

Daarnaast loop je veel te lang in de supermarkt, omdat je van elk product de voedingswaarde wilt weten. Je leest alle ingrediënten van de verpakking, alsof je midden in het verhaal van een best-seller boek zit.

Misschien is het tijd om na te denken wat je nu eigenlijk aan het doen bent? Waar ben je mee bezig?! Back to basic!

Wat is jouw doel om te sporten? Of het nou afvallen is, sterker worden, ontspanning of spiermassa kweken, houd het leuk voor jezelf! The main key is, geduld hebben. Er verstrijkt nu eenmaal tijd wanneer je bezig bent om je doel te bereiken. En uit ervaring kan ik je vertellen dat er geen snelle, gemakkelijke, effectieve én gezonde manier bestaat.

Maak of laat een voedingsschema maken die past bij je levensstijl. Je eetpatroon hoeft niet drastisch omgegooid te worden. Maar soms is het verstandig om eens te kijken naar wat je nu werkelijk aan voedingstoffen binnen krijgt. Tegenover alle treats die je jezelf in de namiddag gunt omdat het avondeten nog zo ver weg lijkt.

Denk eraan, een dieet waarbij je te weinig of bijna niet meer eet houd niemand vol. Je energielevel gaat er alleen maar op achterop en dat is wel het laatste wat je kunt gebruiken bij een training. We krijgen nu eenmaal allemaal van tijd tot tijd een dipje, waarbij we ons een vetklep voelen die opgesloten zit in het big brother huis.

Be patient. Herpak jezelf, maar neem je tijd. Soms is het okay om te zeggen; “I Donut Care“. Treat yourself! Eet eens dat lekkere gebakje waar je al tijden over fantaseert, maar jezelf gewoonweg niet toestaat om het nog te eten. Geloof me, soms kan dat net zijn waar je eigenlijk aan toe bent.

Wat is jouw ultieme cheat snack of wat vindt jij de beste manier om hiermee om te gaan? Deel je tip in een reactie hieronder.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s