Manyee Shares: Oslo bound

IMG-20140819-WA0004Zonder enige verwachting, iets wat terughoudend door het waarschuwende bericht voor terrorisme, stap ik het vliegtuig in. Bij Oslo had ik geen voorstelling. Little I know dat het een fantastische stad is! Al op de eerste dag voel ik mij hier helemaal thuis. Of dit nu komt door de overvloed van sportieve mensen en hun gyms, de plaatselijke mode, de fris ogende straten of door de Noorse mannen en hun perfect getrimde baarden? Misschien komt het doordat ons appartement als cherry on top aan het Hipster Square ligt.

IMG-20140819-WA0006De naam zegt het al. Een trendy bedoeling met invloeden van de oude stad, alternatieve tentjes en een hoop hip volk. Met een koffie van 5,- euro in de hand van een van de betere barrista’s van Oslo, geniet ik op het terras in het zonnetje. Vriendelijk glimlach ik terug naar de toeristen die ons voor locals aanzien.

Ik word overmand door een nonchalant gevoel. Gehuld in een Noorse trui gaan we de stad verder verkennen. Overal waar je kijkt is de natuur puur, groen en voel je de frisse buitenlucht als een schone handdoek over je gezicht razen.

IMG-20140819-WA0009Het is echt opvallend dat de hele stad bezig is met fit worden, fit zijn en fit blijven. Het dagelijkse leven is weliswaar wat prijziger dan in NL, maar het aanbod daarentegen! De vis is nog zo goed van kleur, dat ze nog maar een paar uur geleden uit de zee gevist kan zijn. Het fruit ruikt zo fris, dat je je haast op een fruitgaard waant.

But most importantly, de mode. Ik kan heel goed begrijpen waarom iedereen roemt over de Scandinavische mode. Sure wij hebben ook de Vero Moda en de H&M. But trust me, de ketens die nog enkel in Scandinavie gevestigd zijn, zijn dan ook met recht pareltjes. Kwaliteit, details maar vooral clean. Geen poespas, gewoonweg prachtig.

Wil jij weg uit je hectische dagelijkse omgeving? Terug naar de natuur, maar kan jij eigenlijk the city life niet loslaten? Dan is een Oslo get away echt iets voor jou. Pak licht in en treed gewapend met je creditcard de wereld van de Vikings tegemoet. Ga hiken in de prachtige natuurgebieden, ontdek je inner fashionista in de winkelstraten en connect met de locals op de hotspots. Reloading in Oslo, I am bound.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s