Manyee Shares: INSTOCK

Shoppen met een gastvrij hart in een drukke werkweek loopt uit op een overvolle koelkast. Een koelkast die je iedere keer weer overwhelmed met het aanbod terwijl jij enkel je bakje yoghurt eruit haalt. Voordat je het weet ontpop je jezelf tot je eigen prullenbak en zit je alles tegen heug en meug op te eten. Weggooien is en blijft een gevoelig issue. Niet alleen op een kostenbesparend niveau, maar ook vanwege green principals off course.

InstockEenzelfde komt dagelijks voor in de supermarkten. Er is een aanbod aan etenswaren wat simpelweg weg moet, omdat het tegen de houdbaarheidsdatum aanloopt. Dit terwijl het product zelf nog prima is. Again, weggooien is a waste. Maar wat doe je er dan mee? Well, this is where the creative kicks in. Selma, Merel, Bart en Freke leerden elkaar kennen bij onze welbekende appie. Daar kwamen zij op het idee om dit probleem naar een kans om te buigen.

Met de Stichting Instock hebben zij hun eerste pop-up restaurant geopend op het Westergasterrein. Nadat de oogst van de dag is opgehaald stellen de chefs een dagmenu samen. Iedere dag gaan zij weer de uitdaging aan om andere gerechten te verzinnen. Niet alleen verrassen zij hier de klanten mee, ook brengen zij hier de voedselverspilling mee onder aandacht.

Wil jij ook een steentje bijdragen aan dit globale first world problem? Reserveer dan snel een tafeltje voor vrijdag of zaterdag bij Instock. Met het totaalbedrag van jouw avondje worden voedsel gerelateerde projecten gesteund. This way, nothing goes a waste!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s