Manyee Shares: Cacao-quinoa bios bar

IMG-20140727-WA0001Beland je net wat vaker in de bioscoop dan op de geplande date night en betrap je jezelf erop dat die popcorn bak iedere keer weer bottom aan leeg raakt? Probeer dan eens deze cacao-quinoa bar. Niet alleen is hij gezond en rijk aan eiwitten, ook vult hij zo goed dat je enkel nog een drankje erbij wilt. Uiteraard kan deze bar ook tijdens die sloppy werkdag in plaats van die melige appels in de kantine gegeten worden.

Wat heb je nodig?
85 gram quinoa
160 gram havermout
60 gram rozijnen
2 eetlepels pindakaas
1 geprakte banaan
125 ml melk (ook te vervangen door amandelmelk)
2 eetlepels honing (mag meer naar smaak)
25 gram lijnzaad
1 eetlepel cacao

Hoe ga je te werk?
Kook de quinoa en laat deze afkoelen.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Meng de rozijnen, pindakaas, banaan, melk, honing, lijnzaad en cacao in de blender.  Voeg als laatste de quinoa en de havermout toe. Pas erop dat het niet te fijn geblendt wordt en je die heerlijke chunks erin houdt.

Verspreid het mengsel uit over de bakplaat. En zet het geheel zo’n 20-30 minuten in de oven. Denk eraan dat de bakplaat met de cacao-quinoa nog wat uithardt als hij eenmaal uit de oven is.

Maak vast inkepingen op de bakplaat waar je de repen straks wilt snijden. Laat het vervolgens goed afkoelen en snijd het daarna. Je kunt de repen bewaren in de koelkast, in een afgesloten koekblik of verpakt in plastic folie in de vriezer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s