Manyee kicks in: koude douche

wpid-P6201065.JPGJe suggereert het wel eens naar een hormonaal jongetje, maar heb je er ooit wel eens bij stil gestaan wat voor goeds een koude douche je eigenlijk kan opleveren? Okay je koelt er vanaf, that we know.

Maar waar is het nu verder goed voor? Je huid! Die bruine zomerse teint waar je vanaf je balkon of tuin op het noordoosten zo hard je best voor hebt gedaan. Koud douchen helpt het tegengaan van de droge huid. Je huid blijft strak en gezond doordat je spieren en bloedvaten samentrekken door die koude stralen. En dat kan zelfs preventief zijn voor cellulitis.

Daarnaast is het een powerboost voor je immuunsysteem en een opkikker voor je lymfeklieren. Door de kou worden zij getriggerd en ontstaat er beweging. Ze worden wakker geschud en zijn klaar om de afvalstoffen uit ons lichaam af te voeren.

Tip voor de bikini fanaten onder ons: het is stimulerend bij gewichtsverlies. Bruin vet, wat calories en wit vet verbrandt, wordt aangemaakt bij blootstelling aan de lagere temperaturen. Samen met een goede bloedcirculatie zorgt dit voor een verhoogd metabolisme. Wat weer kan leiden tot een beter herstel van de spiercellen na die zware work out.

Dus denk er eens aan als je straks weer onder de douche stapt:
Draai die knop de andere kant om. Letterlijk en figuurlijk. Trust me, je ziet en voelt het resultaat al binnen 3 douchebeurten.

2 comments

    1. I know the feeling, die koude afsluiter is ook goed! Om eerlijk te zijn gaat het mij net wat beter af in de zomer. En in de winter mag hij best weer wat warmer gedraaid worden;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s