Manyee Shares: Shirataki noodles

shirataki noodlesGehuld in niets dan een bikini met wavy hair vertoeven we de hele dag op het strand van Scheveningen. Magazines, een muziekje van de buren 10meter verderop en een koelbox vol aan verfrissende retreats are all we need. Allemaal bikiniproof. Van kwark met chiazaad en bosvruchtensiroop tot home made salades, meergranen rijstewafels met bietenhummus, vers limoen-ananas-cocossapje en liters water.

Zo trots als we op onszelf zijn voor dit ware bikiniproof dieet. Duiken we aan het einde van de dag nog even snel Chinatown in voor de boodschapjes. Met een knorrende maag zijn de bubble tea en de risolles een grote verleiding. Belust wandelen we door de paden van de toko.

In het schap van de noodles vinden we onder de soba noodles, de shirataki noodles. Ook wel bekend als konjac noodles. Van iedere artikel check ik altijd de voedingswaarden. En wat blijkt? Deze noodles zijn nog hartstikke gezond! Deze noodles die gemaakt zijn van de wortelknol zijn rijk aan vezels, maar toch lager in calories, koolhydraten en bevatten geen vet. Voor de bereiding kun je hetzelfde te werk gaan als met glasnoodles, alleen zijn de shirataki noodles iets steviger van structuur.

De noodles zijn heerlijk met verse chilipeper, wortels, koriander, courgette, gemsla en wat sesamolie. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s