No bake, easy made

nobakeeasymadeAfgelopen donderdag at ik bij een vriendinnetje een to die for cheesecake. Het kostte haar wat tijd in een verhitte keuken, maar het resultaat was delicious! Met de zomerse temperaturen is een gebakken cheesecake maybe een iets te grote opgave. De oven laat de tropische temperaturen binnen hoger oplopen dan buiten. No worries, er is ook een no bake, easy made variant van de cheesecake.

Wat heb je nodig voor een 26cm springvorm:
400 gram volkorenbiscuitjes
200 gram roomboter
1 zakje agar-agar (liefst groen)
150 poedersuiker
4 limoenen (enkel het sap)
150 gram kwark
500 ml slagroom

Hoe ga je te werk?
Smelt de boter. Laat deze even staan. Verkruimel vervolgens de biscuitjes tot kruim. En neem gerust de easy road met de food processor. Meng de kruimels met de gesmolten boter. Let erop dat het op nat zand lijkt, maar geen modder!

Leg een velletje bakpapier in de springvorm. En verdeel hierover het zanderige mengsel. Dep de bovenkant af met wat keukenpapier om het vettige effect te verminderen. Laat dit met voorkeur een paar uur (of een nachtje) opstijven in de koelkast voordat je de vulling erover verdeeld. Op deze manier blijft hij crunchier.

Klop de slagroom stijf. Verhit in een pannetje het limoensap, agar-agarpoeder en suiker. Laat dit net niet aan de kook komen. Roer de kwark erdoorheen. Spatel vervolgens de slagroom erdoorheen. En als laatste, verdeel het over de koekbodem zodat het voor minimaal 3 uur in de koelkast kan opstijven.

Versier de taart eventueel nog voor het serveren met wat limoenrasp of stukjes limoen.

Tip: stoor je niet teveel aan de boven opgegeven flavour. Deze is uiteraard vervangbaar door andere fruitsappen. En met de kleuren van de agar-agar kun je er ook nog een hele vrolijke taart van maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s