Tartufo

Als er iets is wat ik tijdens tripjes wil doen, is het wel het uitproberen van lokale gerechten. Met name alles uit de lokale bakkerijen. Laat het kasteel, de kerk, de winkels voor wat het is, pasticceria come to mama!

Na een paar kronkelige pittoreske straatjes die regelrecht uit een schilderij lijken te komen, bevinden we ons jn het hart van het dorpje. In DE straat. Jawel, een straat met alleen maar gelateria en pasticceria. In mijn hoofd rennen er honderden minions met claxonerende toeters rond die IJS IJS IJS roepen.

We vinden een pareltje aan het einde van de straat. Waar de papa de gasten entertaint, mama en zoonlief jn de keuken staan en de dochters de bediening en bar runnen. De papa begint ons alles te vertellen in het italiaans en laat ons alles proeven. Hij vraagt ons wat we graag willen eten en stelt ons voor aan de huis specialiteit. Tartufo.

Holy mother of icecream. Ik weet niet of het door de sugarrush van alle amandelspijskoekjes en bonbons komt, maar wat is dit heerlijk! De original tartufo is een bolletje chocoladeijs met in het midden chocoladesiroop en omhuld in cacao. Daarnaast hebben ze nog een fruto di bosco, pistaccio, tiramisu, cocos en crocantino variant. Laten we ze gewoon allemaal proberen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s