Lola’s Granola

Fair enough om dan ook te vertellen, hoe ik die granola heb gemaakt. Easy peasy en je hoeft er niet eens veel vaat voor te maken.

Na een lading youtube en telly filmpjes heb ik mijn eigen variant samen gesteld. Wat heb je daarvoor nodig:

Havervlokken (niks duur gedoe, check ook eens die van 63ct bijv. bij de dirk)
Gespleten Lijnzaad
Pompoenpitten, pijnboompitten
Chiazaad
Plantaardige olie (kan zonnebloemolie)
Honing
Golden Syrup of Maple Syrup
Punt van een theelepeltje chilipoeder
Gember poeder
Kaneel
Speculaas kruiden
Gemengde rozijnen
Hazelnoten, walnoten, pinda
Ongepelde amandelen en amandelschaafsel
Cocos schijfjes

Hoe ga je te werk:

Verwarm de oven voor op 150C graden. Hak je alle noten in het gewenste formaat. Denk eraan dat het kauwbaar moet zijn en op welk tijdstip van de dag je het zal eten. Zelf wil ik s’ochtend geen grote stukken in mijn granola vinden.

Meng vervolgens de noten met de zaden en havermout in een grote kom.

Maak dan de siroop: zet een pan op het vuur en giet daarin een laagje olie, 3 el honing en 2 el syrup en desgewenst de hoeveelheid aan kruiden. Breng dit even aan de kook.

Giet vervolgens de siroop op de droge ingedrienten en meng dit goed door elkaar. Spreid de granola uit op een bakplaat met vetvrij bakpapier en zet het zo’n 25 minuten in de oven.

De granola is heerlijk met fruit en kwark en de mogelijkheden en variaties zijn eindeloos. Enjoy!

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s