Spicy pumpkinsoup

Het is easy, healthy and trending; pompoensoep. Denk niet meteen in de categorie van het smakeloze linzensoepje van je 85jarige buurvrouw. Nope, mijn variant is spicy, amazing en in minder dan een uur te bereiden.

PumpkinsoupWat heb je nodig:
1 fles pompoen
Olijfolie
1 winterpeen
2 uien
2 knoflook tenen
2 lepels Sambal oelek
3 tl Komijn (poedervorm)
3 tl Koriander (poedervorm)
Genoeg Peper + zout
1 liter Water
2 Laurierblaadjes
Crème fraîche
Bruin stokbrood

 

Hoe ga je te werk:

Snijd de pompoen in blokjes. Maak de winterpeen schoon en snijd deze in blokjes van hetzelfde formaat. Snipper de uien en de knoflooktenen.

Verhit de olijfolie in de pan en fruit hierin de uien , knoflook en sambal. Voeg vervolgens de pompoen en wortel toe en bak dit. Voeg vervolgens de komijn,  koriander, peper en zout toe en bak het geheel zo een 5 minuten.

Giet een liter water erbij en voeg de laurierblaadjes toe. Breng het geheel aan de kook en laat het in zo een 30 minuten gaar worden.

Haal vervolgens de laurierblaadjes uit de pan en pureer de soep. Breng het voor serveren nog wat meer op smaak met peper, zout en eventueel nog wat knoflookpoeder. Serveer de soep met wat creme fraîche en bruin stokbrood and there you go, een gezond voorafje of maaltijdsoep.

TIP: eet je het als maaltijd, maak er dan een salsa bij van rode ui, tomaat en mango met beetje olijfolie, peper + zout. Voeg er nog wat uitgebakken bacon aan toe en romana sla and you’ll amaze anybody!

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s