HAM at the Vietnamese

Ik ben blessed met vriendinnen die net zo gek zijn op eten als ik. Uren kunnen we  ratelen over eten. En de laatste twee jaar kan ik ze wakker bellen voor sushi. Bij iedere reden voor een celebration belandden we in een sushi restaurant.

To be honest, is de thrill er nu wel vanaf. De all you can eat vibe heeft er ook een groot deel aan bijgedragen. Weg met die schranspartijen. Terug naar de essentie.  Terug naar de reden waarom je uit eten gaat. Om nieuwe dingen te ontdekken, je zintuigen te prikkelen. Een culinaire ontdekkingstocht. En wanneer je alle nummers van de kaart op alfabetische volgorde in je hoofd hebt zitten, is het echt tijd voor wat anders. Authentiek.

Met de lichte ontwenningsverschijnselen van het niet eten van sushi bij een night out, belanden we toch niet ver van de roots. De vietnamees.  Sure, we kennen hem allemaal van het kraampje op de markt met de loempia’s. But there is so much more to it!

Vietnamese

Even hele andere smaken. Geen overheersende knoflook of sojasaus. Nee een frisse touch van sereh, koriander en veel groentes. Van Gòi cuốn, Bì cuốn, Bánh hỏi bò lá lốt, Tôm rim, Phỏ bò tái tot de CHUốI HấP.  We genieten van iedere hap.

Voor de creatievellingen onder ons, die graag hun eigen eten verzorgen on a night out, unlike me, was de Bánh hỏi bò lá lốt een goed tijdverdrijf. Vouw je eigen loempia van rijstevellen. Hilarisch en omdat je zo druk bezig bent, zit je eerder vol. Er zit dus wel een soort van waarheid in die 20 minuten regel van je eten laten zakken en eerder vol zitten.

Het restaurant verlaten we met een big smile en voldaan gevoel. Relieved en pretty omdat de broeken voor de verandering eens niet knellen om onze buik, lopen we het restaurant uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s