Essen by night

Ons geheel aanpassend aan het reisgezelschap gaan we om half 5 naar de hotelkamer om even te rusten. Eigenlijk niet zo heel vreemd als je bedenkt dat we al vanaf half 11 als twee dwazen door de stad zijn geraasd. Alleen maar omdat wij blijkbaar als enige, niet wisten dat het vanavond koopavond was.

Na de verhalen via de wifi aan het thuisfront doorgegeven te hebben, ploffen we even neer op de bedden. Knockie en met de voetjes omhoog.

Een goed drie kwartier later worden we wakker van het gerammel in onze buiken. Tijd voor een wandeling over de kerstmarkt. Een kerstmarkt die in de avond al het pracht en praal nog mooier laat lijken en alle glinsteringen je al van een afstand tegemoet komen.

Feliz navidad en een lading aan locals met giga kannen bier en gluwein gaat aan ons voorbij. Het hele dorp heeft zich verzameld bij de stamtafels en er hangt een gezellige sfeer. Wat zullen we eens eten, champignons, nog eens champignons, reibekuchen, vleisspiebe, hamburger, crepes, bratkartoffln of gaan we dan toch voor een worst van een halve meter? Nee een broodje bratwurst met een lading knoblauchsaus. Iets wat blijkbaar erg verwarrend is, aangezien we er een euro extra voor bij moeten leggen.

Anyhow, het is wel de lekkerste bratwurst die ik in tijden heb gegeten. Heerlijk. Met nog een paar akward momenten met Nederlandse toeristen verder, raken we aan de praat met de popcorn man. Enige wat wij ervan verstaan is dat wij de meest schὃne klanten van de gehele dag zijn en zijn voorstel om een foto van ons te maken. Well beste man, de foto is prima gelukt. Dan gaan we nu op naar het hotel om de telefoon te reinigen van uw vettige klauwtjes. Danke!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s