What’s in a name

Hoogverraad, mijn eigen telefoon erkend mijn naam niet. Zucht. Hoe vaak moet ik mensen er wel niet van overtuigen dat ik echt Lola heet. Even een voorbeeld, voor jullie vast hilarisch.

Once upon a time in de Coconut bar in Ibiza. De drie nona’s bevinden zich tussen een groep Engelse lads die het vrijgezellenfeest van hun beste not so goodlooking friend komen vieren. Wat wij niet wisten, toen wij de bar binnenstapte, dat wij de enige dames zouden zijn. Je voelt hem al aankomen. De ogen prikte in onze rug, waar ze ons al niet van voren aanstaarden. Het duurde niet lang, voordat er een groepje bij ons aanschoof. Geheel casual, proberend indruk te maken met grappige oneliners. Mijn zus was totaal niet onder de indruk van dit gezelschap en was alles behalve van plan om met de heren in contact te blijven. Ze wilde zelfs niet haar echte naam vertellen. Dus Sabine en Jori stelde zich voor als Nicole en Jenni. Spuit elf als ik ben, had dit natuurlijk niet door. Ik stelde mijzelf voor as I am, “ HI I am Lola” . Waarop de lad met een fietsenrek als een peuter antwoordde “no dear, now tell me your real name”. Waarop ik geheel vinnig antwoordde met “oh allright, sorry, it is Stella” . Wat blijkbaar geloofwaardiger was?

Ik herinner me zelfs een avondje waarop ik mij voordeed als Stella. Dit omdat er met grote letters op mijn Bydanie shirt stond Stella, London. Voor een jaar heeft iemand gedacht dat ik daadwerkelijk Stella heette en Lola enkel mijn nickname was.

No, het is daadwerkelijk Lola, de naam die ik nog vol trots en overgave in een telefoon heb getyped 2 weken terug. Iets wat ik normaal gesproken niet doe, omdat ik nogal old fashioned ben en vind dat de guy al het werk mag doen. Not so ever, kreeg ik de volgende dag van de beste dude een berichtje met de vraag waarom ik niet mijn echte naam wilde vertellen. Dude really?

Van het verhaal van Lola de Beer tot aan het afwasborstelmerk waar mijn tante naar vernoemd is, tot aan de spaanse voltalligheid van de naam Lola tot Dolores… roep ik iedere dag nog vrolijk mijn naam wanneer ik de telefoon aanneem. Soort van reminder to the World, it’s Lola, with a capital L.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s