Delicious cookie cake

Ok guys, deze is voor degene die gek zijn op de geur van vers koek, de aanraking, de warmte die het geeft bij de eerste bite. Kortom verrukkelijke koekliefhebbers, here we go…

cookiecake

Wat heb je nodig:

170 gram roomboter
200 gram basterdsuiker
1 ei
250 gram bloem
200 gram aan toevoeging (chocolade, gedroogd/geconfijt fruit, noten gemengd etc.)

Hoe ga je te werk:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vorm een ovenschaal in van zo’n 26cm, kan ook kleiner dan wordt de koek iets hoger.

Roomboter met suiker luchtig draaien. Voeg daarna het ei toe. Als dat vermengd is voeg je de bloem met de toevoegingen toe. Kort roeren en het liefst met spatel of houten lepel. Niet meer luchtig roeren.

Het deeg ziet er ietwat vochtig uit, maar dit komt helemaal goed. Het is nu eenmaal wat plakkerig. Met wat bloem aan je handen kun je het beter verdelen in de ovenschaal.

Verdeel het deeg over de ingevette ovenschaal.

Bak de koek zo’n 35 tot 40 minuten en laat hem daarna zo’n kwartier afkoelen in de vorm. Nooit meteen lossen na het bakken dan is de koek nog zeer broos. Daarna kun je hem snijden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s