Vine and dine

We vallen goed op bij voorbijgaand Newcastle en de volle terrassen. Verassend genoeg is iedereen bedekt gekleed waar wij in onze outfit voorbij komen. Alle restaurant tips van onze vrind van de receptie zijn bezet met nette dames en heren die ons niet te zuinig aankijken. De jongeren uit Newcastle hebben er echter geen probleem mee. Waar we eerder al meiden uit bars zagen wankelen om even frisse lucht te happen, zijn we toch wel een verademing. De nekken draaien 360 graden mee waar we gaan en “nice skirt” , “nice tan” wordt zowaar geroepen.

Aan de overkant van de weg zien we Browns. Een bar/restaurant waar we graag zouden willen eten. Met een poging om over te steken, moeten we opnieuw naar voren, naar achter, naar voren, naar achter. Het terras heeft deze twee pinguïns goed in de gaten gehouden en ligt helemaal dubbel. Dit restaurant wordt dus van de optie lijst afgestreept. Met een omweg maken we rechtsomkeert op zoek naar een ander restaurant.

We besluiten maar voor een tapas bar in een kelder te gaan om even aan alle blikken te ontsnappen. Bij binnenkomst zien we dat het gehele restaurant gevuld is met gezinnen en oudere mensen gehuld in sweaters en spijkerbroek. Op onze hakjes tikkelen we voorbij op de gladde vloer en schuiven aan bij een tafeltje naast de bar.

De bediening kijkt niet op of om naar onze outfit en serveert ons de lekkerste gerechten van de kaart samen met een flesje wijn. De eigenaar komt ons zelf zijn beste Spaanse ham brengen. Get in!

DSCN0208-001

Nog brullend om onze eerdere misstappen en kledingkeuze vliegt de tijd voorbij en merken we niet eens op dat er jongere mensen zijn binnengekomen. Zowaar gekleed in lange rokken, truien, sweatshirts, jeans en the main color plum hebben ze aan de bar plaats genomen. De vriendinnen wenden hun boyfriends af en geven ons een niet al te zuinige blik. Half omgedraaid bespreken ze ons, er vanuit gaand dat wij geen Engels spreken. Like, really lasses?

Als je wilt kijken, kijk dan een keer goed, maar niet 14keer half over je schouder. Zo verlegen zijn wij ook weer niet. “We zijn niet sletterig, alleen een beetje bloot”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s