The new old castle

Met de vroege opstart die we al gemaakt hebben en de avond die wij achter ons hebben, is een extra beetje hydratie geen slecht plan. Bij een kleine deli langs de Tyne strijken we neer met een heerlijke gezonde fruit smoothie.

Het energie level is opgeladen en het is tijd om een paar culturele highlights te bekijken. Met een stap buiten de deli zien we meteen de millenium gate bridge open gaan. Een waar spektakel volgens alle reissites, maar na 3 blikken hebben wij het wel gezien.

DSCN0168-001

Langs een versierde boulevard met palmbomen wanen wij ons op een heuse get away. Na een blik op de kathedraal van gister, zien we dat daar al Tuptup zit en om de hoek de andere restaurantjes, bars en zelfs ons hotel. We zitten in het midden van alle bezienswaardigheden en uitgaansgelegenheden.

DSCN0170-001

Met een bocht waren we bij het kasteel geweest. Wij kwamen hier natuurlijk pas achter toen we voor het kasteel stonden, nadat we eerst een van de meest steile wegen omhoog hadden afgelegd. Als we voor de kathedraal 180 graden gedraaid waren, had het ons een wandeling gescheeld.

De aanblik van het kasteel doet me meteen aan Game of Thrones denken. Al vind je hier niet zo snel de Targaryens verder dan een van zandsteen gebouwde vesting. Van binnenuit lopen we trap op trap af om vervolgens op het dak over heel Newcastle uit te kijken.

DSCN0173-001

Na een paar lugubere en interessante vondsten in de expositie zaal bekeken te hebben, raken we aan de praat met de lad van de ticketbalie. Waar je bij ons al je tattoo’s moet bedekken, prijst de sleeve van deze gozer onder zijn opgerolde mouwtjes van zijn blouse uit. Hij vraagt ons waar we allemaal geweest zijn en wat we nog zouden willen bekijken. Uiteraard willen wij alleen de hotspots weten om uit te gaan.

Hij tekent een route uit en schrijft een paar namen van tentjes op die we zeker moeten bezoeken. Daarnaast verteld hij dat je gemiddeld in een club zo’n 300 pond uitgeeft tijdens een avondje uit met je vrienden. Dat is niet meer dan normaal hier, net zoals dat alles al om 3PM sluit. Mede omdat de pubs s’ochtends vroeg al alcohol schenken en om 6pm sluiten. En ja wat moet je anders doen op je vrije dag dan drinken?

Als de pubs sluiten gaat iedereen door naar barretjes en vanuit daar kunnen ze vanaf 10PM tot 3AM in de clubs terecht. Vandaar dat de sfeer er gister al goed in zat bij iedereen, die waren al eventjes bezig natuurlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s