Bijoux Bar

Het is misschien niet zo slim om aan een traditionele, nette oudere man te vragen naar de uitgaansgelegenheden. Gelukkig is deze meneer zo beleefd dat hij het wel even voor ons googled en ons vervolgens de weg kan wijzen.

Alles is gewoon om de hoek. Het is een kwestie van de hoek om en dan bevinden de barretjes en kleine clubs zich aan weerszijde van de weg. Dit is een enorme meevaller voor de twee lasses op te hoge hakken voor de victoriaanse stoepen.
Na een paar joelende mannen, dames die hun nekken verrekte bij het stoplicht en zwaaiende voorbijgangers zien we de Bijoux Bar. Zoals gezien in de bekende MTV serie. Er is geen rode loper, knappe uitsmijter of entree nodig om binnen te komen. Wel een beetje meer lef dan ons, die zich een beetje geneerd voelde bij binnenkomst.

Is het studentenavond of zijn wij een beetje te oud? Met de lage prijs voor de drankjes en een lachbui zit de sfeer er al snel in. Alle ogen van de bar zijn op ons gericht. Of het nu komt door ons harde gelach wat boven de muziek uitkomt of misschien toch onze outfits? Well nee, dat laatste is het zeer zeker niet. We kunnen vaststellen dat er geen schaamte of gewichtslimiet aan kledingkeuze verbonden is. Zelfs lingerie lijkt geen vereiste.

Een dansje op de house versus top 40 muziek brengt ons bij de eerste ontmoetingen. De originele vraag of wij ook daarvandaan komen was te verwachten. De dertigers uit de hoek hadden we liever vermeden. Maar then again, het aantal keren dat Kel vroeg wat hij nu eigenlijk zei op de vraag of ze wat wilde drinken blijft hilarisch.

Toen een ander duo mannen hun telefoon er bij pakte, waren wij veels te melig om door te hebben dat ze onze nummers wilde. Kel heeft volgens mij meerdere keren op het touchscreen schermpje staan aaien, tot dat zij haar telefoon vroegen om zichzelf even te bellen. Vervolgens lopen ze iets beschamend en vernederd het barretje uit.

Het kleine tentje heeft niets weg van een bar bij ons thuis, maar een mini clubje. Een dansje kan er wel vanaf.

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s