Groene maandagse asperges salade

Op de eerste maandag van september, die meer op herfst dan zomer lijkt, halen we de zomer weer in huis met deze heerlijke maaltijd salade;

Wat heb je nodig:

4 aardappelen
Chili poeder
2 gekookte eieren
Groene asperges
Pecannoten (eventueel gezouten)
Parmezaan
Avocado
Gerookte kip
Platte sla
3 tomaten
Rode ui
Peterselie
Limoen
Mosterd
Olijfolie
Honing
Peper + zout

Hoe ga je te werk:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de aardappelen schoon. Snijd ze in kleine blokjes en leg ze in een ovenschaal. Sprenkel er voldoende olijfolie + peper, zout, chilipoeder overheen. Meng het goed door elkaar en zet het 30 minuten op 200 graden in de oven.

Kook de eieren en laat ze afkoelen. Schil het bovenste laagje van de groene asperges en kook ze in een pan met water en zout zo’n 10 minuutjes, afhankelijk van de dikte.

Was de sla en laat deze goed uitlekken of dep hem nog even droog.

Snijd de gerookte kip in dunne reepjes en de avocado in blokjes. Hak de pecannoten wat fijner.

Snijd de tomaten en rode ui in kleine stukjes. Hak de peterselie fijn en meng dit samen met een beetje limoensap erdoorheen. Zet dit even apart in een schaaltje.

Pel de eieren en snijd het klein. Bekleed een schaal met de bladeren van de platte sla. Leg in het midden de asperges. Schep daaromheen aan ieders zijde, de avocado, de eieren, de kip en aardappels. Strooi de noten en parmezaan over de asperges samen met wat zout en gemalen peper.

Serveer de dressing van mosterd, olijfolie en honing samen met de salsa apart erbij.

Dit gerecht is ook een heerlijke leftover lunch!
asperges

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s