Scheveningen, braaf op de plaats af

sch 2

Dineren aan het strand terwijl de zon langzaam wegzakt in de zee. De geur van het zeewater, het frisse briesje, de badgasten die het strand laat verlaten en ingeruild worden voor de diner folks. En dan anders. Naast het Kurhaus strijken we neer bij de Italiaan omdat tante daar een goede herinnering aan had. Ze had er met mijn nichtje heerlijk gegeten en wilde er graag naar terug.

Met als resultaat dat ik de pasta beter zelf had kunnen maken en als een ware tupperware fanaat mee had kunnen nemen naar deze tent. Smakeloos, zoutloos en nog erger, de knoflook was nergens te bekennen in deze seafood pasta. Het hele zout en peperstel draai ik er door en nog steeds lijkt deze waterige saus nog lang niet op marinara saus.

Na een paar bites voor de vulling, vragen we al snel de rekening om ergens anders een dessert te kunnen nuttigen. Een wandeling over de boulevard en al gauw wordt tantes geheugen getriggerd door een Italiaans restaurant OP de boulevard met dezelfde naam als waar we zojuist vandaan komen. Waar ze eerst niet bij het strand wilde eten, vanwege het opwaaiende zand, herinnert ze zich nu dat ze juist hier op de boulevard zo overheerlijk had gegeten.

Ah well, de ober was goodlooking, dus zo een straf was die korte zit ook weer niet. Met een plaat snacks bij Beachclub Cocomo en een heerlijke liquor 43 lijken we het al haast vergeten te zijn. Als twee bejaarden liggen we in de loungebanken te verkleumen van de verkoelende zeewind. Tante slaat zelfs haar poncho om zich heen, terwijl ik mijn shoulder patted jasje dicht sla.

Jut en jul op vakantie. Een warme toevlucht zoeken we al gauw in de promenade om schoenen te passen om 10PM. Deze wilde avond wordt voortgezet bij een verkeerd uitgekozen film over kleptomanische tieners, Bling Ring.

De meeste schik hebben we nog als we terugblikken op de dag in de tram. Waar we eigenlijk uit ons dak zouden gaan in de pianobar en Millers, zitten we voldaan in de tram. Lachen, gieren, brullen. Ach zo kan het ook, om 1AM gaan slapen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s