Den Haag el Holiday

dh 2

Op vakantie in eigen land. Een fenomeen uit mijn jeugd die sinds ik ouder ben geworden is verdwenen naar de achtergrond. Sure, ik ga eropuit in NL om te winkelen of voor diners/lunches. Maar er vakantie vieren, it’s bin a long time.

Een vakantie hoeft geen weken lang te duren. Vooral niet sinds ik de luxe heb gehad om al een maand in Indonesië vakantie te vieren. Het wordt een weekend deze keer. Den Haag, Scheveningen. Aan de kust, de Zuid-Hollandse Kust.

Terwijl we half verwaaien door de ARKO, touren we in een volgepakte auto naar de plaats van bestemming die twee dagen geleden pas bij ons bekend gemaakt werd. Het verassingselement van deze vakantie, zit hem in het “Secret Hotel” van hotelspecials. Een week lang waren we in spanning, totdat de onthulling kwam. Het NH Hoteles in het Beatrixkwartier. Een prachtig **** hotel met goede aansluiting van de tram. Tante werd meteen in het diepe gegooid met een eigen OV kaart met nog de herinnering van de strippenkaart in haar geheugen. Het snelle instappen was voor deze easy going natuurlijk iedere keer krapjes. En tante zat zelfs een keer tussen de deur vast.

Een cultureel dagje in Den Haag door het spui, winkeltje hier, cendol daar. Ah het vakantie gevoel is al goed aanwezig. Een wandeling door Chinatown en we voelen ons aan de andere kant van de wereld.

Bij de Haagse Bluf genieten we bij Kaldi van een heerlijke latte macchiatto met de huisgemaakte appeltaart. Thrilled door de goede koffiebonen, stuiteren we de winkels door. Bij de Mango slaag ik onverwachts goed. Na Jakarta niet meer gewinkeld te hebben, is dit weer een heerlijke reminder hoe je onverwachts meestal het best slaagt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s