Tumisan met broccoli

Met het warme weer eet ik zelf minder. En wanneer ik eet gaat mijn voorkeur uit naar iets lichts. Zeker geen aardappelen voor deze nona. Wat dan wel?

Tumisan met broccoli, wortel en paprika

Wat heb je nodig:

500 gram broccoli
2 rode paprika
1 winter wortel
2 uien
2 teentjes knoflook
2 el oestersaus
1 el sambal oelek
5 el ketjap manis
Eventueel voor de liefhebber 1 of 2 lombok pepertjes

Hoe ga je te werk:

Hak de ui, knoflook en eventueel de lombok fijn. Meng dit met de sambal.

Was de broccoli en snijd het in kleine roosjes. Maak ook de wortel en de paprika schoon. Snijd de wortel in hetzelfde formaat als de broccoli. En snijd de paprika in kleine stukjes.

Verhit de olie in de wok. Fruit hierin het uimengsel tot dat ze licht kleuren. Voeg dan de broccoli, parika en wortel toe samen met de ketjap.

Giet erna een beetje water erbij. Laat dit nog ongeveer 5 minuutjes doorkijken zodat het wel zijn crunch behoud.

Serveer dit met rijst.

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s