Tropical rain

Een hele dag hebben we Kelly weer moeten missen. Tijd voor een gezamenlijk diner at Kuta square. Het sportcafe it is. Even een andere omgeving dan de warungs en resto’s waar we eerder geweest zijn.

Vanaf loungebanken op de veranda met een uitzicht op de tropische tuin en kuta square, zitten wij prima. Met een Italiaanse chef is het eten weer wat anders dan een nasi campur of sapi gule. We vermaken ons hier prima. Al kuchend de hele avond, dacht Joyce dat ik met consumptie hoestte. But no, het is een tropische regenbui. De bomen waaien alle kanten uit, de overdekking van de veranda wappert als een vlag op een piratenschip en door de straten golft het regenwater. Er is niets anders te doen dan wachten tot het minder wordt.

Een halfuur later ziet het er niet naar uit dat het ophoud. Wanneer het onweer zich bij de regen in het droge seizoen voegt, willen de dames toch graag terug naar het hotel. Met een sarong om de schouder, slippers in de hand, stappen we blootvoets in de eerste de beste taksi. De chauffeur is lang niet zo nerveus als wij zijn en rijd rustig door het stijgende water. Bang dat het water door de deuren komt zitten we met opgetrokken benen op de achterbank terwijl daddy op zijn gemakje een gesprek voert over de countryband van onze chauffeur. Het gesprek is zo gezellig dat we in het noodweer verkeerd rijden.

Na 4 weken in Indonesie heb ik Martin zo opgevoed dat hij overal “please” achter zegt. En zelfs Alan, die tegen iedereen Nederlands blijft spreken en soms voor het gemak wat harder en het 2keer herhaald, spreekt ineens Engels bij het uitstappen. “Hello, thank you” zegt hij tegen de man van het hotel die de autodeur voor hem opent.

Eenmaal bij het hotel haasten we ons naar boven voor een douche. Naja, eentje zonder modder en takken die om je heen slingeren tussen de straten door.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s