Cool ride

Met wat vragen over het dagprogramma raadpleeg ik de gids. Hij geeft nog enkele suggesties en raad een aantal dingen af. Meneer weet ook een leuk adresje om zilver te kopen. Een van DE producten uit Yogya. Hij verteld ons dat we het beste per becak kunnen reizen. Iets wat we eerder niet zagen zitten met oog op hygiëne, veiligheid en gewicht. Vandaag is het noodzaak. Met de viering van de verjaardag van Yogya op 22 juni rijden er geen tot weinig taxies.

De gids raad ons aan om voor ons eigen comfort het gewicht en grootte goed per fiets in te delen. Zelf vinden we het juist sneu voor de magere mannen die ons voort moeten fietsen. Tijdens de rit zelf, merken we dat ze er aardig de pas in hebben zitten.

image

Met gevaar voor eigen leven zitten we ietwat angstig en zeker terughoudend in het zitje. De bestuurders kijken namelijk niet op van spookrijden, rode stoplichten, straatje keren op een bewegend kruispunt en een bergje op of af. De man van daddy and mine becak, zet er aardig de sprint op om de andere bij te houden of zelfs in te halen. Iets wat niet lukt bij de becak van Martin en Fred die versterking heeft van een motor. Het ritje was achteraf hilarisch. Op het moment zelf ik me de ultieme uitbuitende toerist en zet ik uit schaamte (en bescherming voor uitlaatgassen) toch maar mijn zonnebril op. Cool ride.

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s