Batik school Kraton

De gids die we bij de entree mee kregen, was natuurlijk niet alleen maar gids. Net zoals bij Jambers heeft deze meneer in het doorgaans leven een andere job. Op het moment is er een schoolvakantie en werkt hij als gids. Anders is hij gangellan, batik en kunstleraar op de school bij het Kraton. Zo trots als hij is, wil hij de ruimte en een paar werken van zijn leerlingen laten zien.

Waar ik inmiddels al een meesterwerk heb gekocht, ben ik erg benieuwd naar het verschil. Uiteraard zit het grootste verschil in de prijs. Bij de school van de gids betaal je enkel de kunstenaars. Ik heb natuurlijk weer allerlei goede doelen en een stichting gesteund. Prima, dan gebeurd er niet alleen iets materialistischs mee.

Bij de vorige tentoonstelling waren Joyce&Ronald en Kelly niet aanwezig. Dit keer zijn zij dus degene die overweldigd zijn door de details, diversiteit, handwerk en kunstenaars.

In een verhit gebouwtje met ventilatoren wordt het rond kijken al gauw een shopping spree. Waar de mannetjes op het bankje hun air opdrinken, zie je Joyce en Kelly druk door het gebouwtje wandelen. Met behulp van een gebrilde kameraad loopt Kelly langs alle schilderijen wanneer er 1 in het bijzonder haar aandacht trekt. En laat dit nu net het schilderij van deze jongeman zijn. Dit maakt zijn dag. Natuurlijk hoort daar een trotse foto bij.

De band tussen de twee wordt nog beter wanneer Kelky achterop zijn scooter springt. A la Romana rijd Kelly met hem naar het winkelcentrum om geld bij te pinnen voor de schilderijen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s