First night out Bandung

Nadat iedereen zijn koffer op zijn kamer heeft gezet, moeten we ons naar beneden haasten. Uiteraard komen mijn roomie en ik wat later aan. Let’s say dat we het haasten al ontwend zijn. Beneden staat onze familie uit Bandung op ons te wachten om gezamenlijk uit eten te gaan.

The next generation gaat bij ons nichtje & haar vriendje in de auto en daddy & de oompjes bij onze oom en tante. Na een kort autoritje vol gekakel en nieuwsgierige vragen van beide kanten uit, komen we aan bij het Siera Rooftop Hill restaurant. Een beeldschone locatie, vol met low key geklede mensen, een live Indo zangeres met band en een geweldig uitzicht over Bandung.

Na een paar familiekiekjes buiten, waar ik natuurlijk een treetje lager moest staan, worden de borden uitgeserveerd. Niet alleen Indonesische gerechten, omdat de familie van hier dat saai vind voor een diner. Toch kunnen enkele het niet laten om een bordje rijst te bestellen. Voor mij is het de eerste echte maaltijd in 3 dagen. Waar een klein beetje groente voor mij volstaat, krijgt Kelly een dienblad vol met ebi tempura, miso soup, beef, veggies, bihun en de schattigste eetbare decoraties.

Onder het eten worden er foto’s uitgewisseld van de babynichtjes, de achtergebleven familie en de huisdieren. Panter is een grote hit onder de familie in Indonesie. Hij heeft al enige bekendheid verkregen via facebook en of course is een filmpje altijd beter. Panter goes global.

Na het eten gaan we naar het huis van de familie. De jongere splitsen zich al gauw op om naar een pas geopende loungebar genaamd The Golden Monkey te gaan. Wij aarzelde eerst of we wel gepast gekleed zijn met die verreisde koppies. Onze nicht verteld ons dat je hier juist casual uitgaat. Dat hele optutten op hoge hakken (zoals we thuis doen) en alles is zooo jakarta en onnodig zegt ze. Right.

Bij aankomst in de bar zien we dat ze niets overdreven heeft en de sfeer is er absoluut niet minder onder. Hier ga je gezellig met vrienden kletsen met een drankje of kopje thee, wat snacks, muziekje erbij en om 02.00uur sluit de boel. Als we vertellen hoe het er in Nederland aan toegaat worden we vreemd aangekeken. Iets soort gelijks kan hier, maar dan tussen dodgie people. Mensen die wij na de omschrijving beschouwen als vage getattoeerde alternatieve junkies die teveel drinken. Even zeggen we niks meer. Niet wetend hoe ze ons intepreteren. Al gauw zijn we gerust gesteld en merken we dat er helemaal niets over ons gedacht wordt. Sterker nog, we hebben een hele gezellige avond gehad. Met ons nichtje van de andere kant van de hele wereld. Je zou niet zeggen dat we elkaar pas voor het eerst zo lang meemaken. Baiklah!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s