Mac nono

Na het bezoek aan het gigantische themapark had iemand uit de groep het expliciete idee om bij de mac donalds te gaan lunchen. Na nog geen volle week in het land van the all mighty good food, was er blijkbaar toch animo voor iets “normaals”.

In een winkelcentrum vol met hormonale pubers all gone wild door een lokale boyband die langskwam, zoeken wij onze weg naar de mac. Onderweg komen we langs allerlei eettentjes, een overdosis hello kitty, babykleding met broeken tot aan de schoudertjes en allerlei soorten krupuk. Eenmaal in de mac besluit iedereen zelf te bestellen om vervolgens de reisleidster af te laten rekenen. Lees wel, de oompjes spreken geen tot slecht engels. En dan is er nog Alan die tegen iedereen “hee bedankt eh” of “houdoe” zegt wanneer hij een winkel verlaat.

Zoals je waarschijnlijk al vermoed, verloopt dit bestellen alles behalve vlekkeloos. De een besteld de inhoud van een menu terwijl hij geen menu wilt, de ander blijft in het land der chilisaus om mayonaise vragen en de ander staat glimwormend te grijnzen naar de cassiere alsof hij het volledig begrijpt. Het enige moment wat ze wel aan mij overlaten is het afrekenen. Enkel omdat ze nog elke dag in de war raken van dit monopolygeld.

Braaf splitst iedereen zich op door de mac en wacht op het eten. Zodra de dienbladen gevuld zijn, worden alle ogen 3x zo groot. En ook plots weet niemand meer wat ze besteld hebben en pakt maar wat. Back in line, tweede ronde.

Halverwege het menu laat de helft zijn eten staan omdat ze nu al volzitten. Dat terwijl ze thuis altijd een bigmacmenu eten.

Nadat alle restjes zijn weggegooid, gaan we terug het winkelcentrum in. Kelly scoort een paar sokken en ik schattige jurkjes voor mijn babynichtjes. We hebben nog ruim 2 uur, maar zijn er wel klaar mee voor vandaag. Na een bezweet dagje vol adrenaline, is de douche een grote liefde. Helaas kunnen we de oompjes en daddy niet vinden. We zoeken een koffietentje op en doden de tijd met een hoop kotek kotek.

Een bakkie koffie later spotten we de mannetjes een verdieping later en voor we het weten zijn we ze alweer kwijt. Kelly komt op het majesteuze idee om snel nog een massage te nemen. Mevrouw zou eerst vragen hoe lang het duurt. Er gaan 10 minuten, een kwartier en een halfuur voorbij en nog steeds geen Kelly.

Ondertussen komen de mannetjes naar binnen en vragen of we klaar zijn voor vertrek. Ze stonden al 2 uur buiten te wachten. Aangezien we niet zonder Kelly kunnen vertrekken, duikt Joyce samen met Ronald op een makeup kraampje. In de tussentijd begin ik me beroerd te voelen en neem aan dat het de warmte is.

Een goed kwartier na de afgesproken tijd om weg te gaan, komt Diva Kelly na haar massage van een uur naar buiten. Nog rozig en totaal van de wereld vraagt ze wat Joyce nu weer aan het doen is en suggereert haar op te schieten. Want het wachten zou altijd op Joyce zijn. Okie ze vergat 1 van haar make-up dozen en de taksi moest op haar wachten, maar die paar minuten vergeleken met een uur…

Een tasje vol makeup later stappen we de taxi in en het wordt steeds stiller. Bij aankomst van het hotel staan de mannetjes naast de andere taksi bij het hotel te wachten. Allemaal zien ze stuk voor stuk bleek.

Die avond heeft niemand wat tot weinig gegeten. En de wc was de hotspot van de avond. Goed idee die mac!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s