Slapende honden wek je niet

De neuroot die ik ben, had natuurlijk de website van het vliegveld van Dubai grondig bekeken. Mijn nichten en ik  waren helemaal wild geworden door de 20.000 vierkante meter aan winkels. Die 4uur durende tussenstop, die komen wij wel door. Kleinigheidje dat de helft van die meters opgaat aan wandelroute en de overige meters aan tabakwinkels, vliegende tapijten, waterpijpen en knuffelende kamelen. Die eurootjes blijven nog wel in onze zak tot in Jakarta.

Vermoeid sjokken we het vliegveld over op zoek naar een prettige zitplaats om de komende uren door te brengen. Tussen de dubbelgevouwen Indiers, Chinezen onder handdoekjes, uitbuikende Australiers, luierende Arabieren ploffen we neer op de harde bankjes. Binnen no time val ik als diehard reiziger meteen in slaap, terwijl mijn oompjes het vliegveld goed in de gaten houden.

De oproep voor boarding komt als geroepen. Voordat onze kont de stoel raakt hebben we de dekens er al bijgehaald. Ingesnoerd onder de riemen, vallen we stuk voor stuk in slaap. Enkel voor het ontbijt worden deze luiaards wakker. Alweer eten en dat terwijl de vorige gangen nog niet gezakt zijn. Zittend groeien we dicht, omdat het zonde is om dat broodje, na de salade, chicken tandoori (die volgens Martin varkensvlees bevat  – ook al vliegen we met een Islamitische maatschappij ) het chocolade moussje, crackers en kaas wel een lekker hapje is.

Enige zweetdruppels en een bak koffie later, is het tijd voor de landing. De stewardesses vliegen een voor een het toilet in om hun pakje weer compleet te maken. Even uitrekken, haren kammen, outfit fatsoeneren en ook wij zijn klaar voor de landing.

Met verhitte hoofden, ontbrekende papieren staan we in de rij voor ons visum. Hoe snel we het visum ontvangen, zo lang staan we in de rij om de rest van de ontbrekende papieren aan te vullen. Achteraf komen we erachter dat het uitgedeeld werd terwijl wij sliepen, off course.

2 comments

  1. Hoi vakantie gangers!
    Het zal ook niet he.. Slapen, slapen en nog eens slapen haha
    Blij dat jullie heelhuids geland zijn!
    Liefs en kusjes xx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s